Årets Praktikplads 2017

Da Fiskeriets Arbejdsmiljøråd skulle uddele den ærefulde pris for årets praktikplads 2017 på Fiskeriskolen i Thyborøn den 24. november 2017, var det ejer og besætning på HM 635 ”KARBAK” fra Hanstholm, der løb med prisen og den ærefulde titel. Det var anden gang, at de ombord på ”KARBAK” kunne glæde sig over at løbe med denne flotte titel, da de også fik også prisen og titlen tilbage i 2011.

For at kunne blive årets praktikplads kræver det først og fremmest, at nogen vil indstille praktikpladsen, hvilket vi håber, at mange fiskerilærlinge vil gøre igen til næste år, så vi kan fortsætte traditionen og igen i 2018 uddele prisen.

For at kunne blive indstillet, skal praktikpladsen have udvist særlig stor interesse i at bidrage til, at lærlingen har fået en forståelse af, hvad et godt og sikkert arbejdsmiljø er, og hvor de faglige kompetencer er videregivet med stor vægt lagt på arbejdsmiljø og sikkerhed.

Det havde man i 2017 ombord på ”KARBAK”, hvor Bo Malling havde skrevet følgende i sin indstilling:

  • Man lærer rigtig meget ombord og kommer rundt omkring det hele på en rigtig fin måde.
  • Sikkerheden sættes meget højt ombord. Vi skal bære vest, så snart det blæser og hjelm, og de er meget påpasselig med, hvor man står placeret. De passer godt på os, og når vi når hen sidst på rejsen er vi 2 mand til at løfte kasserne, så vi ikke slider os selv for hårdt – de tænker over det hele ombord.
  • Der er et rigtig godt mandskab ombord, som vil os det bedste og interesserer sig oprigtigt for os. De er MEGET tålmodige og gør meget ud af at tage god tid til at fortælle tingene ordentlig og forklare, hvorfor man gør, som man gør, så vi lærer det ordentligt.
  • Der er sådan en lune og sjov og godt humør ombord – på den gode måde. en rigtig behagelig stemning og man føler sig hjemme blandt dem
  • Der er plads til alle og vores forskelligheder.
  • Så er vi altid 2 elever ombord, og det er total godt, for det betyder, der er tid til, at vi hver især kan få lov til lidt andet, og vi skiftes til de ting, som vi lige synes.
  • Simpelthen en fantastisk arbejds- og læreplads, som jeg er SÅ glad for at være en del af.

På den baggrund blev det HM 635 ”KARBAK”, der i 2017 blev årets praktikplads. Stor tillykke til ejer og besætning på ”KARBAK” med den ærefulde pris.

Direktør Flemming Nygaard Christensen
Fiskeriets Arbejdsmiljøråd