Tema om Kemi: Når man kan blive syg af sit arbejde

Det er de samme produkter, der anvendes til søs, som der anvendes i fødevareindustrien, når det handler om rengøring. Og det er ganske naturligt, for det handler begge steder om fødevaresikkerhed, desinfektion og rengøring.

Men selvom opgaven er den samme, så er der ifølge arbejdsmediciner, Overlæge Gert Thomsen, ved Sydvestjysk Sygehus forskel på anvendelsen. I fødevareindustrien foregår rengøringen i lokaler med højt til loftet og god udsugning, mens det på et fiskeskib ofte foregår under trange forhold og uden ventilation. Derfor er risikoen ved anvendelsen større ombord på et fiskefartøj end i fødevareindustrien.

– Det rum, det foregår i, er meget mindre. Der er ikke 3,5 eller 5 meter til loftet. Det vil sige, at de dampe, der bliver afgivet, vil være i meget større koncentrationer end i fødevareindustrien, siger Gert Thomsen.

Han opfordrer derfor til at tænke på ventilation i mindre rum uden ventilation.

Læs artiklen her »