Kåring af årets praktikplads i fiskeriet 2022

Som tidligere har Fiskeriets Arbejdsmiljøråds bestyrelse igen i år kåret årets praktikplads på baggrund af de indstillinger, der er kommet fra lærlingene.

I år er følgende fartøjer indstillet:
FN 261”STJERNE”  HG 265 ”ASBJØRN”  FN 364 ”SARA KAJGAARD” RI 372 ”AGGERSØE” HG 281 ”ELIN”

Det er altid svært, kun at skulle vælge et fartøj, blandt de mange fine indstillinger, men det lykkedes trods alt Rådets bestyrelse at blive enig om et fartøj blandt de nominerede, hvor praktikpladsen har udvist særlig stor interesse i at bidrage til, at lærlingen har fået en forståelse af, hvad et godt og sikkert arbejdsmiljø er, og hvor de faglige kompetencer er videregivet med stor vægt lagt på arbejdsmiljø og sikkerhed.

——————————————————————————————

I indstillingen lyder det om denne praktikplads og dens besætning at:

  • De har udvist et stort arrangement i mig som lærling.
  • Deres første prioritet er sikkerhed.
  • APV’en og ”kend dit skib runden” blev taget meget seriøst, man blev sat ind i de faremomenter der kan opstå i forbindelse med de forskellige opgaver ombord
  • Når folk var på dækket, var sanserne skærpet på opgaven, alle var opmærksomme på hvad der skete omkring dem.
  • De havde fokus på sikkerheden hos individet, ikke kun dem selv, men i særdeleshed også hos andre på dækket.
  • De faremomenter der måtte være, var man aldrig i tvivl om hvor og hvornår de kom, for man var altid et skridt foran, det blev i særdeleshed håndteret sikkert og professionelt.
  • Når folk var vel udhvilet, vidste man også altid hvor man skulle gå hen, for at have nogle at snakke og være sammen med. Opholdsrummet var det helt store samlingspunkt for hele besætningen. Det var aldrig til at mærke at man havde været sammen i flere måneder, folk troppede glædeligt op dag efter dag, om så det var for at se Badehotellet, X-Factor, Landmand søger kærlighed, Lykkehjulet eller hvad end man kunne finde af sport, for det vigtigste formål, var et godt arbejdsmiljø og en tættere forbindelse.

Så derfor mener vi, at ”ASBJØRN” og dens besætningen har fortjent titlen som ”Årets praktikplads 2022”.

—————————————————————————–

Med diplomet følger en check på 6.000 kr.