Temadag om arbejdssikkerhed i enmandsbetjente fiskefartøjer

Download programmet her »

Statistikken viser i dag, at der i dansk erhvervsfiskeri har været 8 dødsulykker under fiskeri fra 2016 til juni 2024, heraf er 7 af disse på enmandsbetjente fartøjer, og senest har der været en ulykke i slutningen af maj i år.

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd vil gerne, sammen med erhvervet, sætte fokus på netop det at fiske alene og undersøge, hvor og hvorfor det ind imellem går galt. Er det den måde fartøjet er indrettet på, den enkelte fiskers arbejdsmetoder eller er det en bestemt adfærd, der er skyld i ulykkerne?
Sammen med aktørerne i erhvervet ønsker vi at afholde en eller flere temadage rundt i landet, hvor vi søger svar på disse spørgsmål.
Søfartsstyrelsen og Den Maritime Havarikommission vil ligeledes deltage på temadagene.

Er du enmandsfisker, og vil du gerne være med til gøre en forskel ved at komme med dit bud på, hvorfor det indimellem går galt, eller vil du dele dine gode erfaringer og sikkerhedskultur med dine kolleger så send os en mail eller ring til os og tilmeld dig temadagen fredag den 9. august 2024 kl.10:00 i Hvide Sande.

Tilmeld dig på telefon: 75180566 eller på mail: post@f-a.dk

Alternativt kan du foreslå en temadag i dit område.

Faktaboks

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd for nyligt udgivet guiden ”ER DU SIKKER NOK NÅR DU FISKER ALENE”, hvor vi sætter fokus på, at det rette sikkerhedsudstyr muligvis kunne have medvirket til, at hændelserne ikke havde fået dødelig udgang. Desuden vises de muligheder der er for at skabe en tryg og sikker sejlads, så dødsulykker og andre ulykker på og med disse fartøjer reduceres. Der lægges ud over sikkerheden også vægt på alarmeringsmulighederne, herunder brug af VHF og PLB, og der er gode råd, hvis en nødsituation skulle opstå, eller hvis man kommer i en situation, hvor man skal hjælpe en anden overbordfalden. Vi håber, at vi med denne guide kan sætte fokus på vigtigheden af, at man sikrer sig selv bedst muligt, når man fisker alene.
Efterfølgende har vi også udgivet videoen ”ER DU SIKKER NOK, NÅR DU FISKER ALENE? – THOMAS’ HISTORIE”. Begge udgivelser kan findes på vores hjemmeside her ».